Norrländsk miljöteknik mest innovativ i världen!

Satsningen CleanTech Region har blivit utnämnd till en av de mest innovativa regionerna i världen av förlaget bakom tidningen The New Economy. Det skedde i konkurrens med 40 andra regioner i världen, bland annat Clean Tech Finland, Abu Dhabi, San Diego, Australien och Brasilien.

Det som ledde till utmärkelsen var framför allt arbetet med magasinet Green Solutions from Sweden samt den världsturné som CleanTech region genomförde i februari 2010. Då besöktes Singapore, Australien, Kina, Japan, USA och Brasilien.

– Ingen annan region har gjort liknande satsningar säger Courtenay Harewood som är programansvarig för I40 Top Innovative list.
Bakom den framgångsrika satsningen ligger ett EU-projekt som drivs av Länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland, tillsammans med Östersunds och Sundsvalls kommuner samt Jämtlands läns landsting.

– Vi i Norrland har hittills inte talat så högt och tydligt om vår kunskap men med projektet har CleanTech Region, som organiseras genom Handelskammaren Mittsverige och medverkande företag, har vi ambitionen att flytta fram våra positioner och exportera än mer miljöteknik från Norrlandslänen, säger Dick Jansson, vd för Handelskammaren Mittsverige.

I början av maj så reser en delegation bestående av landshövdingen i Västernorrland och miljöteknikföretagen Absolicon, Airstar och Ecocycle design, samt landshövdingen i Västernorrland, Handelskammaren och representanter från regionen, för att ta emot utmärkelsen och presentera sig själva på Londonbörsen och Svenska ambassaden.

– Nu går vi från ord till handling. Vi ser möjligheter till rejäl kraftsamling för miljöbranschen där vi bland mycket annat för dialog kring affärsmöjligheter och lösningar, säger projektledare Lars Ling vidare.

För mer information kontakta; Lars Ling, projektledare Clean Tech Region, tel.070-299 40 41  lars.ling@cleantechregion.se
Se även www.cleantechregion.se och Thure Mårtenson, projektledare Jämtlands läns landsting, thure.martenson@telia.com, 070-601 79 40